Nieuws

Uw groene verzekeringskaart wordt wit

28/05/2020

Dat komt omdat die aparte kleur in internationaal verband niet langer als dwingend wordt beschouwd', zegt Wauthier Robyns, woordvoerder van verzekeringskoepel Assuralia. Autoverzekeraars zijn vanaf juli ook niet langer verplicht om een papieren versie van het verzekeringsbewijs aan hun klanten te bezorgen. Dat mag ook in elektronische vorm.

'Met de toenemende digitalisering ligt het gebruik van wit papier meer voor de hand, zeker als je uitgaat van het uitprinten van het elektronisch bewijs op 'gewoon' papier', aldus Robyns.
Wie zo'n digitaal exemplaar van zijn verzekeraar krijgt toegestuurd, kan dat verzekeringsbewijs opslaan op zijn smartphone of het zelf printen en in de wagen bewaren. Als u het opslaat op uw gsm, vergeet dan zeker niet om het document te delen met alle gezinsleden die het voertuig gebruiken.
Overgangsperiode

Het Belgisch Bureau voor Autoverzekeraars, dat de verzekeringsbewijzen verstrekt, voorziet in een overgangsperiode van anderhalf jaar. Tot 31 december 2021 zijn zowel exemplaren met een groene als met een witte achtergrond gelijktijdig toegestaan. 'Wie na 1 juli nog over een groen exemplaar beschikt, hoeft zich dus geen zorgen te maken. U zal uw wit of elektronisch exemplaar tegen de volgende vervaldag ontvangen.'

Bron : DE TIJD